Universeel Service Management (USM)

Het managen van dienstverlening is universeel: of u nu een facilitair taakgebied managet zoals Gebouwenbeheer, Personeelszaken, ICT, Beveiliging of een taak als Mechanisatie, het is en blijft dienstverlening. Dat vereist samenwerking tussen deelnemende partijen en enige mate van standaardisatie om als een schakel in ketens en netwerken te kunnen functioneren.

USM is een universele methodische werkwijze om dienstverlening te managen. Gebaseerd op bedrijfskundige principes en een expliciete servicemanagementarchitectuur.

De USM methode beschrijft een gestandaardiseerd servicemanagementsysteem voor het inrichten van de organisatie, de werkwijzen en de middelen van een (interne) dienstverlener.

Klant - Leverancier interactie model

Mechanisatie is een zeer kritische voorziening voor uw bedrijfsvoering die moet worden ondersteund.

Focus op workflows

Een dienstverlenende organisatie die USM hanteert, kan met slechts vijf processen en acht workflows een serviceorganisatie inrichten. Het USM-procesmodel is een uiterst eenvoudig, allesomvattend, geïntegreerd, non-redundant ‘end-to end’ procesmodel voor een dienstverlenende organisatie.

Met dit heldere en eenvoudige uitgangspunt kan elke dienstverlener met USM snel het werk onder controle krijgen en tools effectief inrichten. Dat opent vervolgens de deur naar service excellence en innovatie.

Waarom USM als servicemanagementsysteem?

  • USM is methodisch, en daarmee universeel toepasbaar
  • USM is schaalbaar en daardoor toekomstvast
  • USM is eenvoudig en dus tegen lage kosten toe te passen
  • USM is eigendom van een non-profit organisatie, dus geen commerciële context
  • USM is breed toepasbaar: van beoordelen en verbeteren van interne werkwijzen en uitbesteden van werkzaamheden

MFC is een geaccrediteerde USM-invoeringspartner en Martijn Bakker is een gecertificeerde USM-coach.

  • USM-invoeringspartners begeleiden de deskundige toepassing van de USM-methode door gebruikersorganisaties.
  • Martijn Bakker is een gecertificeerde USM-coach die beschikt over een toolkit met de gecertificeerde USM-hulpmiddelen van Stichting SURVUZ.

Meer weten over USM?

Kijk op usm-portal.com